Tradicionális fémszerkezetgyártás

Cégünk szerződött kulcsbeszállítója egy világszínvonalú orvostechnikai termékeket fejlesztő és gyártó vállalatnak. Ezen vállalkozás részére 2012 óta szállítunk mechatronikai részegységeket, illetve precíziós hegesztett alvázakat.

Az évente feldolgozott acélalapanyag mennyisége eléri a 250 tonnát, a sorozatban gyártott, különböző részegységek több mint 300 változatban készülnek, míg a precíziós alkatrészek gyártási darabszáma meghaladja a 20.000 db-ot.

A gyártott termékeknek az orvosi berendezésekre vonatkozó nagyon szigorú minőségi és szabvány követelményeknek kell megfelelni, ezért a hegesztési varratoknak nemcsak stabilaknak, de a burkolat nélküli, festett részeken esztétikailag is kifogástalannak, a legtöbb esetben láthatatlannak kell lenniük.

Cégünk új, 2019 év elején átadott csarnokában a legmodernebb hegesztő és csiszoló kabinokban, magasfokú tisztasági követelmények mellett készülnek termékeink. A kitűnő munkakörülményeket Kemper márkájú füstelszívó és légtisztító rendszerünk biztosítja, mely a legmagasabb követelményeknek is megfelel.

Lemezmegmunkálás-lézervágás, élhajlítás

Társaságunk elkötelezett a folyamatos fejlődés, innováció iránt. Meggyőződésünk, hogy versenyképesek csak akkor lehetünk, ha mindig képesek vagyunk megújulni, és tevékenységünket olyan irányban bővíteni, fejleszteni, ami partnereink felmerülő igényeit maximálisan kielégíti.

Ennek szellemében kezdtük el új csarnokunk építését, melynek munkálatai 2019 elején fejeződtek be. Az elkészült új csarnokban alakítottuk ki lemezmegmunkáló üzemünket, amit a legmodernebb Trumpf gépekkel szereltünk fel. Fejlesztéseink első állomásaként több fejlett automatizáltságú gépet – 2018-ban fiber sík- és csőlézert, valamint 100 tonnás élhajlító gépet, 2019-ben pedig 3D hegesztő és lézervágó robot cellát – szereztünk be. Ezeken kívül több kisebb berendezést is vásároltunk partnereink minél teljesebb körű kiszolgálása érdekében.

Az alábbi táblázat szabad gépkapacitásainkat mutatja be

Lemezmegmunkáló üzem

Jellemzők: 2D lézervágó, csőlézer vágási funkcióval

Sík lemezek 3000×1500 fiber lézervágása 3kW teljesítménnyel, csövek, idomacélok vágása 6 m szálhosszúságig

TruLaser 3030

Jellemzők: hajlítógép
NYOMÓERŐ 1300 kN
ÉLHAJLÍTÁSI HOSSZ  3230 mm
FELHASZNÁLÓI FELÜLET Touchpoint TruBend

TruBend 5130

Jellemzők: hajlítógép

NYOMÓERŐ 1000 kN
ÉLHAJLÍTÁSI HOSSZ  3060 mm
FELHASZNÁLÓI FELÜLET Multi-Touch vezérlés

TruBend 3100

Jellemzők: 3D-hegesztő-és lézervágógép

Fiber lézer vágás, hegesztés(hozaganyaggal vagy anélkül): két- vagy háromdimenziós alkatrészek és csövek megmunkálása

TruLaser Cell 7020

Jellemzők: pneumatikus sajtológép

457mm benyúlási mélységgel rendelkezik, acélba M10-es rögzítőelem méretig, lágyabb anyagokba M12-es méretig használható

PEMSERTER Series 4

Jellemzők: hidraulikus menetfúró gép

Hidraulikus menetfúró gép M4-M45 (105-475 ford/perc, 440Nm)

CMA Menetelő

Jellemzők: hidraulikus profil- és gyűrűhajlítógép

Profilhajlító

Lakatos üzem

Jellemzők: CO hegesztőrobot

FANUC Arc Mate 100iD/10L Robot és Fronius TPS 400i digitális inverteres hegesztő berendezés.

Motofil hegesztőrobot cella (MIG/MAG)

CO hegesztőgép, levegőhűtéses/AWI hegesztőgép/ kézi plazmavágó/AWI hegesztőgép, vízhűtéses

Kemper központi elszívó rendszerrel ellátott csiszoló boxok/kézi elektromos és pneumatikus egyenes és szög csiszolók

Szalagcsiszológép/Tárcsás fűrészgép/szalagos darabológép/Hidro-pneumatikus szegecsanyázógép/Oszloposfúrógép

IPAR 4.0 megoldások

Az Innomechanika Kft. egyértelmű célja, lehetősége és egyben válasza is a mai kiélezett versenyhelyzetre, a növekedés. Fontosnak tartjuk, hogy egy hatékony szervezetet hozzunk létre, mely nagyvállalati technológiákat, rendszereket működtet, de lényegesen kisebb bürokráciával és a kis cégekre jellemző rugalmassággal.

Hazánkban, a KKV szektorban elsők között vezettünk be 2018-ban IPAR 4.0-nak megfelelő integrált vállalatirányítási és intelligens termelésirányítási rendszert. Cégünknél az SAP Business One vállalatirányítási modul mellett integrált MES Pharis gyártásirányítási rendszer és vizuális gyártástervező program működik.

Raktárunk tárhely azonosítással, vonalkódos termékkövetéssel, gyártásunk munkaállomásonkénti elektronikus lejelentéssel, PDC terminálokkal, a termelőgépekből kinyerhető objektív adatintegrációval rendelkezik. A rendszer valós idejű adatokat szolgáltat mind a saját gyártásunk, mind az ügyfeleink részére. További előnye, hogy egyfajta öntanuló rendszert képez, és a korábbi gyártási adatokat monitorozva, javítja az ismétlődő folyamatainkat, így a hatékonyságot is.