porszorasbevezeto1_650x450Magas minőséggel és gyors határidőkkel állunk leendő céges ügyfeleink rendelkezésére.

Modern porfestő üzemünkben automata cirkónium-szilános előkezeléssel biztosítjuk a tökéletes korrózióvédelmet. A porfestékek felhordását Wagner festőberendezésekkel biztosítjuk. 3100/3100/1800-as befogadó képességű  beégető kemencénk lehetőséget biztosít a legkülönbözőbb méretű és formájú alkatrészek professzionális felületkezelésére. 

Hívjon minket: 06 37 311 890

Kérjen ajánlatot


A porszórás a legkorszerűbb környezetbarát felületkezelési eljárás a korrózió védelemben. Alkalmas minden fémfelületre, így a legkeresettebb bevonatnak számít a fémiparban, gépiparban, élelmiszeriparban és egészségügyben. Kiváló korrózióvédelmet nyújt, minőségi esztétikai megjelenéssel és a színárnyalatok végtelen skálájával.

A társaságunknál alkalmazott technológia magasan túlmutat az iparág átlagánál. Korszerű, 2016-ban elkészült üzemünk a legmodernebb, innovatív eljárásokat vonultatja fel. Berendezésünk a legkülönfélébb előkezelési megoldásokat nyújtja, alkalmazkodva vevői igényeinkhez. A cirkónium szilántól kezdve a foszfátozáson át, egészen a nano-, multi-steel technológiáig számtalan megoldást kínálunk ügyfeleinknek. Berendezésünk teljesen automatikus, központi számítógépes rendszer irányítja a különböző részegységek összehangolt munkáját. A központ folyamatosan ellenőrzi a beállított paramétereket és szükség esetén beavatkozik a tökéletes minőség elérése érdekében.

Mindezeken felül képzett munkatársaink naponta többször végeznek vegyszervizsgálatokat és egyéb, minőséget befolyásoló paraméterek ellenőrzését. Minden munkatársunk tanult szakmája a bevonatképzés. Több munkatársunk többéves külföldi tapasztalattal, magas minőséget képviselő vállalkozásoknál szerzett referenciákkal rendelkezik.

Technológiánk a következő berendezésekből áll:

  • Előkezelő berendezés

Porszoraselokezelo2_650x450Az előkezelő berendezés három, egymás mellé telepített előkezelő kabinból áll. Kabinonként eltérő technológiával történik az alapanyagok vegyszeres tisztítása és a kívánt alapozó réteg felvitele. Az automata szállítópályán érkező munkadarabokat kémiai és hidromechanikai úton zsírtalanítjuk, csap- és ionvízzel öblítjük, és a kívánt alapbevonattal látjuk el.

A berendezés egy kádsorból, felépítményből, valamint kiegészítő gépészeti egységekből áll. A munkadarabokat egy segédlánc húzza be a kabinba, ahol a szórás alatt folyamatos mozgatás mellett visszük fel a vegyszereket, így biztosítva a hibátlan minőséget.

A rendszer különböző fémfelületek előkezelésére alkalmas. Így például a szén acéltól kezdve, az öntvényeken keresztül egészen az alumíniumig, számos fémfelület időtálló bevonatát tudjuk elkészíteni.

  • Vízleszárító kemence

porszorasvizleszarito3_650x450A vízleszárító-beégető kemencében történik a munkadarabok előkezelés utáni szárítása. A kemence takt üzemű, átmenő rendszerű, mindkét oldalon pneumatikus ajtóval szerelt. A kemencének köszönhetően az anyagok cseppmentesen száradnak, így növelve a záróréteg tapadását és tartós alapréteg létrehozását. A kemence 5000 lm3/h teljesítményének és akár 160 Celsius fokos hőmérsékletének köszönhetően teljesen akadálymentesen engedi át az előkezelőből kijövő alapanyagokat a technológia további részegységei felé, tökéletes összhangot alkotva a minőség és a gyorsaság között.

  • Porszóró kabin

porszorasporszorokabin4_650x450Porszóró kabinunk elkészítésekor magas minőségi elvárásokat támasztottunk rendszerünk gyártójával szemben. Cégünk minden területén fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, így itt sem voltunk megalkuvók. Az üzemterületek tisztaságát és a kompromisszumok nélküli minőségi gyártást elsőként határoztuk meg, mint teljesítendő célt. A porszóró kabin elvárásainknak megfelelően 6 szűrőpatronnal felszerelt, és plusz szűrőzsákokon átvezetett légkeringtetéssel van ellátva, mely biztosítja a festett termékek nagyfokú tisztaságát, valamint megakadályozza az egyes színek közötti átszennyeződést. Ezen kívül olyan tisztaságú munkakörnyezetet teremt, mely berendezésünket alkalmassá teszi akár medikai iparágakban használt festékbevonatok készítésére.

Társaságunk világszínvonalú Wagner festőberendezésekkel dolgozik, melyekkel tökéletesen tudunk alkalmazkodni a különböző munkadarabok rétegvastagsági, anyagminőségi, anyagstruktúra elvárásaihoz.

A porszórópisztoly ellátása közvetlenül a porfestéket tartalmazó dobozból történik. Előnye a gyors színváltási lehetőség és a könnyű takaríthatóság.  A pisztolyból kiáramló por – a pisztolyban lévő feszültség-sokszorozó és elektróda segítségével – elektrosztatikusan feltöltődik, így a pisztoly fúvókájából kiáramló por és a földelt munkadarab között erős elektrosztatikus mező lép fel. Az így feltöltött és kiszórt por a munkadarab felületén tökéletesen megtapad a beégetés ideéig.

  • Beégető kemence

porszorasbeegeto5_650x450A beégető kemencében történik a munkadarabokra felvitt porfesték beégetése. A beégetés magas hőfokon történik, ahol a belső légtechnika lehetővé teszi a kemencén belüli egyenletes hőelosztást. Ez biztosítja a termékek számára a tökéletes és gyors beégetést. A beégetés folyamán a már korábban felvitt porfesték először térhálósodik és egyenletes elterül a felületen, majd az egyre nagyobb hő hatására a felületen kikeményedik, így alkotva a festék egy teljesen zárt bevonatot a terméken. Kemencénk 3100/3100/1800-as befogadó képességű, melyben változatosan, a három szállítópálya adta lehetőségeken belül számtalan méretű és darabszámú terméket tudunk egyszerre beégetni. Mindkét kemencénk számítógépes felügyelettel van ellátva, ahol programozni tudjuk a légszállítás mennyiségét, akár több lépcsőben, az egyenletes és állandó hőmérsékletet, valamint a festékgyártók által előírt időket, elkerülve ezzel a beégetlen és túlégetett munkadarabokat. Kemencénk neves festék beszállítók minősítésével rendelkezik, így alkalmas a gyártói garanciák teljes körű vállalására.

Kemencénk bemérését és minősítését a letöltések menüpont alatt találhatja.

  • Szállítópálya, anyagmozgatás

porszoraskonvejor6_650x450A munkadarabokat egy munkadarabtartó gerendára lehet felakasztani. A  gerendákat körváltókkal ellátott konvejor pályán tolják a megfelelő pozícióba. A körváltós pálya előnye, hogy a pálya teljes vonalán lehet a munkadarabokat tárolni. A körváltók pneumatikával vannak kiegészítve. A körváltó mozgatását pneumatikus hengerek végzik, melyek kézi nyomógombok segítségével kapcsolhatók.

A szállítópálya az előkezelő berendezésnél és a szórókabinnál egy segédlánc segítségével teljesen automatikus működésű, fizikai beavatkozás mentes. Az így szállított anyagok, köszönhetően az egyenletes sebességnek (mely szintén az igényekhez állítható) sérülésmentesen, ellenőrzött körülmények mellett jutnak el a technológia végére.

A szállítópálya elején és végén kellő tartalékokkal rendelkezik anyagmozgató rendszerünk. Ezeken a helyeken biztosítjuk a beszállított anyagok és végtermékek minőségi átvételét, vizuálellenőrzését.

A végellenőrzést követően nagy gondossággal csomagoljuk elkészült munkáinkat, hogy ügyfeleink azok átvételekor hasonló örömet éljenek át, mint mi, amikor színt és életet adhattunk nekik.

Felhasznált anyagok

Kiváló minőséget csak világszínvonalú alapanyagok használatával lehet elérni. Cégünk kizárólag piacvezető festék és vegyszergyártók termékeit használja a bevonatai elkészítésekor, hiszen a magas minőségű technológiát ezek az anyagok tudják megfelelően kiszolgálni, biztosítva ezzel az időtálló felületek létrehozását. Számunkra legfontosabb partnereink elégedettsége, ezért folyamatosan kutatjuk az elérhető legjobb beszállítókat. Mindezt annak érdekében, hogy megrendelőink részére kompromisszumok nélküli, minőségi termékeket állítsunk elő.

porszorasdosszieful1_200x130

Nemzetközi beszállítóinkon keresztül a megrendelőnk által elképzelt és még azon túli igényeket is ki tudjuk szolgálni. A RAL és Pantone teljes színskála rendelkezésünkre áll, a finom struktúrától egészen a durvább felületképzésig. Az anyagminőségtől függően porfestékeink lehetőséget adnak arra, hogy bizonyos felületeken akár már 140-150 Celsius fokos hőmérsékleten megvalósulhasson a tökéletes beégetés, de léteznek olyan porfestékeink is, amik 210-220 Celsius fok feletti hőmérsékletet is kibírnak anélkül, hogy károsodna a felület. Ez a nagyfokú mozgástér nem csak esztétikai szempontból nyújt számtalan variálási lehetőséget, hanem a festendő felületek anyagminőségéhez is a leginkább testreszabott megoldások alkalmazását teszi lehetővé.

porszorasdosszieful2_200x130

Amerikai és német vegyszergyártók termékeinek felhasználásával a legprecízebb tisztítási folyamatokat és minden igényt kielégítő alapréteget tudunk létrehozni, melyek lehetővé teszik a beszállított termékek tartós bevonatképzését. Vegyszereinket napi szinten folyamatosan kontrollálja, ellenőrzi számítógépes rendszerünk, és erre felkészült kollégáink is. Mindezeken felül vegyszer beszállítónk heti 2 alkalommal vizsgálja az előkezelőben alkalmazott vegyszereinket, és a piaci igényeknek megfelelően végez rajta változtatásokat. Így biztosítjuk az általunk létrehozott felületek több éven keresztüli tartós minőségét, valamint garanciális feltételeit.