GINOP-1.2.8-20-2020-02178
Gyártástechnológiai fejlesztés az Innomechanika Kft-nél

A kedvezményezett neve: INNOMECHANIKA Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
A projekt címe: Gyártástechnológiai fejlesztés az Innomechanika Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 56 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 67,45%
A projekt kezdési időpontja: 2020.03.12.
A projekt befejezési dátuma: 2021.03.22.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02178

Cégünk a Széchenyi 2020 program GINOP-1.2.8-20 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című felhívásra benyújtott pályázatával 56 millió Ft visszatérítendő támogatást nyert el.

A beruházás keretében precíziós fémmegmunkálására és felületkezelésre alkalmas termelő-berendezések beszerzése és üzembe állítása, valamint a hozzájuk kapcsolódó anyagmozgatási / raktározási célú fejlesztés valósult meg.
A megújuló energiafelhasználás növeléséhez a projekt keretében egy 42,66 kW-os napelem rendszert telepítettünk a „C” jelű új fémmegmunkáló csarnok tetőszerkezetére, mellyel a jelenlegi villamos energiaigény több mint 15%-át fedezhetjük.
A fejlesztéseink célja a bővülő exporthoz szükséges kapacitásbővítés, a precízebb, gyorsabb, külső logisztikai műveletek nélküli alkatrész-megmunkálás által elérhető versenyképesség javítás és hozzáadott érték növelés, illetve a dolgozói létszám megtartása.

GINOP-1.2.1-16-2017-00112
Kapacitás és technológia bővítés az Innomechanika Kft-nél

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00112
A kedvezményezett neve: INNOMECHANIKA Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
A projekt címe: Kapacitás és technológia bővítés az Innomechanika Kft-nél
A támogatás mértéke (%-ban): 50%.
A szerződött támogatás összege: 110 937 372 Ft.
Projekt befejezési dátuma: 2019.06.12.

2017. évben – a cég folyamatos fejlődésének elősegítése érdekében – a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez pályázatot nyújtott be, melynek keretében 110 937 372 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A projekt keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg:

 • Építés: A meglévő B üzemcsarnokba épületgépészeti anyagmozgató rendszer beépítése, az épülő C csarnokba gépalapok és technológiai hálózatok (gáz, préslevegő, villanyvezetékek) kiépítése, és a meglévő A csarnok épületre napaelem rendszer telepítése.
 • Eszköz beszerzés: Oszlopos forgódaru telepítése emelővel, megfogóval, lézervágó és élhajlító gép és soros állványrendszer beszerzése.
 • Informatika: a hardver eszközök és az Intelligens termelés irányítási rendszer beszerzése üzembe helyezése, alkalmazása.

A fejlesztés eredményei:

 • Új termékek előállítása, amivel növeli beszállítói pozícióját, 5 év alatt 675 millió Ft árbevételt generál, amiben 45% a hozzáadott érték.
 • Új piaci lehetőséget teremt a precíziós beszállító/együttműködő vállalkozói piacon, ezáltal új munkahelyeket teremt és az IRR 21,47%.
 • Költséghatékony termelés ütemezést és irányítást támogató IKT eszközfejlesztés, ami 2-3%-kal csökkenti a működési költséget és növeli az üzemi eredményszintet.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

GINOP-1.2.1-15-2015-00059
Komplex porfestési technológia beszerzése és üzemi épületkorszerűsítés az Innomechanika KFt-nél

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00059
Kedvezményezett neve: INNOMECHANIKA Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
Támogatás intenzitása: a Projekt elszámolható összköltségének 50%-a.
Támogatás összege: 103.792.450,- Ft.
Projekt tényleges befejezése: 2016. június 15.

A precíziós fémszerkezetek gyártásával foglalkozó Innomechanika Kft. az előző években megvalósult telephelyfejlesztési projekt során korszerű gyártókapacitást alakított ki. 2015-ben az innovatív munka továbbfejlesztésére a cég pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (a továbbiakban: GINOP) keretén belül „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” felhívásra korszerű porfestő technológia beszerzésére, telepítésére. A fejlesztés hazai és Európai Uniós forrásból 103,792 millió Ft vissza nem térítendő támogatási összegben részesült.

A beruházás két fő részből tevődött össze:

 1. 1. Ingatlan korszerűsítés, infrastrukturális feltételek biztosítása, melynek keretében az Ipar utca 5. szám alatti ingatlanon található 1141,39 m2-es barnamezős épületet gyártócsarnokká alakították. Ennek keretében többek között megtörtént a lapostető és a homlokzat hőszigetelése, nyílászárók cseréje, belső válaszfalak, burkolatok kialakítása.
 2. 2. A komplex felületkezeléshez és porfestéshez szükséges technológia beszerzése, helyszíni telepítése, beüzemelése és betanítása. A technológia az alábbi részegységekből áll:
  • Előkészítő berendezés – savas/lúgos előmosókkal, zsírtalanítóval, foszfátozóval
  • Öblítés/vízleszárító kemence, a termék vegyszermentesítése céljából
  • Porszóró kabin, a különböző színű és vastagságú speciális felületkezelő anyagok felvitelére
  • Beégető kemence, az elektrosztatikusan megkötött festékpor rögzítésére az alkatrészeken
  • Az anyagmozgatását biztosító konvejor pálya

A fejlesztés eredményeként a korábban megvásárolt, barnamezős területen álló, leromlott állapotú gyártócsarnokból korszerű porfestő üzem, TMK műhely, raktár és irodai/szociális blokk került kialakításra 1.141,39 m2-es területen, ahová a mai szabályossági és technológiai elvárásoknak maximálisan megfelelő komplett felületkezelő és porfestő technológiát telepítettek.

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás 16 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 6 darab új munkahelyet teremt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ elérhető:
www.innomechanika.hu

ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0006
Korszerű fémszerkezetgyártó műhely kialakítása az Innomechanika Kft-nél

A fémszerkezetek gyártására szakosodott Innomechanika Kft. 54,8 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és hazai támogatással valósította meg telephelyfejlesztési beruházását a stabil beszállítói pozíciójának megerősítése érdekében.

A telephelyfejlesztési projekt a gyöngyösi székhelyű Innomechanika Kft. 2600 m2-es üzemcsarnokának teljes külső energetikai korszerűsítését, valamint ezen belül egy 560 m2-es daraboló- és csiszolóműhely technológiai kialakítását biztosította.

A fejlesztés az épület modernizálásán és új munkaterületek kialakításán túl tartalmazta az épületfejlesztéshez kapcsolódó alapinfrastrukturális munkákat, tároló-, anyagmozgató- és informatikai eszközök beszerzését.

A fejlesztés eredményeként kialakított korszerű gyártókörnyezet és új munkaterületek a beszállítói pozíció megerősítését és a gyártókapacitás bővítését teszik lehetővé.

Az energetikai korszerűsítéssel és a napelemes rendszer kiépítésével az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek. A parkolók és kamionrakodók kialakítása, illetve targoncák és tároló rendszerek beszerzése az anyagmozgatási és raktározási munkákat könnyítik meg.

A projekt 2014. októberében befejeződött, a korszerűsített üzemcsarnok átadás-átvétele megtörtént és üzembe helyezésre kerültek az új eszközök.

A beruházásnak köszönhetően minimum 4 új munkahely jön létre.

További információ kérhető:
Bodócs Zoltán ügyvezető
Elérhetőség (37/311-990, info@innomechanika.hu)

GOP-2.2.4-12-2012-0116
Mechatronikai gyártókapacitás fejlesztése új munkahelyek teremtésével az Innomechanika Kft-nél

Az Innomechanika Kft. 2012. szeptemberében nyújtott be pályázatot az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtési képességének támogatása” című pályázati kiírására. A 30 756 732 forint összköltségű projektet 2012. októberében 15 378 366 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítették, melyből a fémmegmunkáló kapacitás bővítéséhez és a technológiai innovációhoz szükséges 9 fő új munkaerő került felvételre.

A társaság jogelődje, az Agromechanika Szövetkezet még 1951-ban jött létre, elsősorban mezőgazdasági gépek, gépalkatrészek és ipari berendezések fejlesztésére és gyártására.

A mezőgazdasági gépgyártás a 2000-es évek elejére egyre inkább háttérbe szorult és helyét fokozatosan az építőipar számára szükséges fémszerkezetgyártás vette át, amelyet raktári polcrendszerek és egyéb ipari termékek előállítása egészített ki.

Az ipari fémszerkezeteket gyártó lakatosüzem sikeres auditot követően 2008-ban megszerezte az  ISO 9001 minősítést.
2012 áprilisában a társaság neve Innomechanika Kft-re változott, ezáltal is tükrözve a cég azon hosszú-távú célkitűzését, hogy a tradicionális fémmegmunkálási üzletág újjáélesztésével egy innovatív, korszerű mechanikai gyártókapacitást hozzon létre.

Valós piaci igényekre és meglévő partneri együttműködésekre alapozva további infrastrukturális fejlesztésekkel, létszámbővítés megvalósításával elsőként egy több mint 20 éve sikeresen működő, főként exportra termelő vállalkozás beszállítói pozícióját célozta meg. Speciális részegység beszállítóként feladata a magas színvonalú mechatronikai gyártás, valamint az ahhoz szükséges gyártástechnológia költséghatékonyságának folyamatos fejlesztése.

A beszállítói kapacitás és technológiai igényeknek megfelelve 2012. októberében 9 fős munkahelyteremtés valósult meg, mellyel biztosítható a stabil beszállítói pozíció kialakításához és fenntartásához szükséges gyártási kapacitás, illetve a mérnöki munkahely teremtésével a gyártástechnológia fejlesztéséhez és az innovatív tervezési munkákhoz szükséges humán erőforrás.